Kätevä viininmaistamisopas

Kätevä viininmaistamisopas

Kätevä Viininmaistamisopas on luottokortin kokoinen viinisanasto, joka aukeaa noin A4 kokoiseksi kaksipuoliseksi pienoisviinikirjaksi. Sen 34 minisivulta löytyy yli 1200 viinin maistamiseen liittyvää termiä sisältäen kaiken tarvittavan.

Opiskelukäyttöön sopivasti termit on luokiteltu sekä rypälelajikkeen että viinityypin mukaan. Sokkomaistamsita palvelevat sivut, jossa termit on ryhmitelty aistittavien ominaisuuksien ja erilaisten aromityyppien mukaan. Lisäksi Kätevästä Viininmaistamisoppaasta löytyvät viinien värisanat, virhetermit ja  maistamislämpötilat.

Kätevä Viininmaistamisopas on välttämätön työkalu kaikille viinien kanssa töitä tekeville ja viiniharrastajille. Se on myös erinomainen promootiovälinen  ja loistava lahjaidea kaikille viineistä nauttiville. Tilaa täältä!

Kätevän viininmaistamisoppaan rypäleisiin ja viinityyppeihin liittyvät viinisanat on jaettu kolmeen luokkaan helpottamaan rypäleistä, kypsytyksestä ja viininvalmistuksesta tulevien aromien löytämistä. Eri aromilähteet on eroteltu omilla merkeillään

icon

Rypäleen aromit

icon

Pullokypsytyksen aromit

icon

Viininvalmistuksen aromit

Viinien aistittavia ominaisuuksia kuvaavia sanoja maistamisoppaassa on paljon. Ne kattavat kaikki viinin tärkeimmät ominaisuudet kuten hapokkuuden, makeuden, karvauden, tanniinit, supistavuuden, alkoholin, täyteläisyyden, kuplivuuden, tasapainon, voimakkuuden, rakenteen, olemuksen, viinin iän, maun keston ja lopun sekä yleisvaikutelman viinistä.

Englanninkielisiä termejä tarvitseville viininmaistamisoppaasta on saatavana myös englanninkielinen painos. Tilaa täältä!