Viinitien syksy

Syksy on maahantuojien esittelyjen aikaa. Viime viikolla maistelin Viinitien valikoimaa. Innovatiivinen maahantuoja on kasvanut muuutamassa vuodessa. Valikoima on erilainen ja mielenkiintoinen. Toni ja Tommy ovat tehneet hyvää työtä. Suurin osa viineistä on myynnissä vain ravintoloille, mutta muutamaa saa myös Alkosta.

Torresin entisen sommelierin Franck Massardin Humilitat 2009 (DOQ Priorat, Espanaj) oli päivän viini. Garnachan ja Cariñenan sekoitus on pehmeän silkkinen ja samalla suuntäyttävä ja runsas olematta raskas. Hapot pitivät viinin hienosti koossa. Alkoholia on 15%, mutta sitä ei juuri huomaa. Hieno, tyylikäs Priorat! Ei Alkossa.

Suomalaisen Outi Jakovirran tekemä Julicher Estate Pinot Noir 2009 (Martinborough, Uusi-Seelanti) on runsaan hapokas, mutta samalla silkkinen ja pehmeätanniininen, kuten hienon uuden maailman pinot’n kuuluukin. Outin Julicher Sauvignon Blanc löytyy Alkon tilausvalikoimasta.

Itävallan ystäville esillä oli punaviinispesialisti Gernot Heinrichin Blaufränkisch 2006. Runsas, täyteläinenkin, muttei raskas. Tässäkin hapot tukevat hienosti ja pehmeät runsaat tanniinit tuovat leveyttä ja pituutta. Löytyy Alkon tilausvalikoimasta.

Valmiñor Albariño 2010 (DO Rías Baixas) on kukkea, hedelmäinen jopa hieman Grüner Veltlineriin vivahtavan valkopippurinen viini. Ryhdikkäät hapot kantavat. Tätäkin saa tilausvalikoimasta

This entry was posted in Maistettua. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.